• Werners Värld Werners Värld
  • Recept Recept
  • Varumärken Varumärken
  • Utbildning Utbildning
  • Om oss Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop Webbshop
Meny
  • Werners Värld
  • Recept
  • Varumärken
  • Utbildning
  • Om oss
    • Företaget
    • Årsredovisning
    • Kontakta oss
    • Jobba hos oss
    • Inkluderande arbetsplats
    • Hållbarhet
    • Samarbetspartners
    • Integritetspolicy
  • Webbshop
Reportage

Norrländska bär året runt

Bär från Norrbottens skogar är något alldeles speciellt: – Här uppe hos oss får bären en helt annan sötma och mer koncentrerad smak än de som växer söderöver, säger Sören Burman på Viska i Vilhelmina. Det är midnattssolen som gör dem så goda! Sören Burman är en av Werners nordligaste svenska leverantörer och vet allt som är värt att veta om naturens stora skafferi. Men så har han också jobbat i skogen sedan han var liten grabb: – Jag och mina kamrater brukade plocka bär till BOB, som var en stor förädlare av svenska bär på den tiden. På hemväg…
Läs mer
Reportage

Dekorera mera!

Valrhona Signature gör bakverken ännu snyggare! För att kunna ge bakverk eller desserter det rätta utseendet och personliga uttrycket finns Valrhona Signature – en serie dekorationer som uppfyller samma höga krav på smak och kvalitet som blivit det franska chokladmärkets signum. Valrhona används av konditorer och dessertmästare över hela världen. Råvarorna håller högsta kvalitet och förädlas till en mängd olika sorters högklassig choklad i fabriken i Tain l’Hermitage, söder om Lyon. Men det som tidigare saknats var dekorationer för till exempel desserter, tårtor, bakelser och andra bakverk som kan matcha den höga kvaliteten. – Samtidigt har utseendet på produkterna blivit allt viktigare, inte minst genom sociala medier. Många i branschen lägger i dag ut…
Läs mer
Reportage

Hett med citrus

Det finns många spännande citrussorter utöver citron och lime. Konditorn och dessertkocken Jordi Puigvert använder gärna kalamansi, konatsu, sudachi och yuzu – men helst i form av puré från Sicoly. Citrussläktet omfattar ett hundratal arter, alla med ursprung i Asien. – I Europa är kunskapen om citrus begränsad, säger Jordi Puigvert Colo-mer. Frågar du första bästa kock eller konditor så kanske hon eller han kan räkna upp sju, åtta sorter. Men det finns ju massor!  Jordi Puigvert Colomer, född 1977 i Girona i Spanien, är en välmeriterad konditor med erfarenhet från stjärnkrogar i Europa, Mexiko och USA. Han har bland…
Läs mer
Reportage

Werners kryddar Sverige

Kampot, sansho, timut, cubeb… Werners Gourmetservice har genom sina kontakter runt om i världen gett svenska kockar, konditorer och bartenders tillgång till en mängd nya exotiska kryddor som förhöjer smakupplevelsen på maträtter, desserter och drinkar. Genom åren har Werners Gourmetservice blivit välbekant för förmågan att hitta det udda och unika inom gastronomins värld.  I det kvalitetsmässiga toppskikt där vi är verksamma är världen relativt liten. Vi har god koll på vad som händer globalt, var man hittar de bästa råvarorna och vad som är på gång, säger Jonas Martinsson, delägare och affärsutvecklare. Inspelen kommer från många olika håll – från leverantörer,…
Läs mer
Reportage

Yrke: KOCK

”Varför pratar man om kvinnliga kockar? Är det ett speciellt yrke? Jag är kock. Punkt slut.” Det säger Desirée Jaks, souschef på Agrikultur i Stockholm. Anette Rosvall, en av initiativtagarna till Stellagalan, håller med. Yrket är kock. Vi sitter vid hörnbordet på Agrikultur, den lilla enstjärniga restaurang där Desirée Jaks har arbetat sedan 2016. I mars 2018 vann hon tävlingen Nordic Young Chef, 22 år gammal, och innan hon kom med i Juniorkocklandslaget var hon med när Stockholm Culinary Team vann. Att mycket tid går åt till att tävla råder det ingen tvekan om. Desirées ord fastnar och jag börjar rannsaka mig själv.…
Läs mer
Föregående
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Nästa
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Kvalitet, ursprung och service är ledord som följt företaget sedan starten 1990 och som alltid uppskattas av våra kunder.
Kontakt
  • Werners Gourmetservice huvudkontor
  • Kämpagatan 3
  • 532 36 Skara
  • 0511-177 99
  • Werners Gourmetservice säljkontor
  • Värmdövägen 213
  • 131 41 Nacka
Copyright © 2019 Werners Gourmetservice. Alla rättigheter reserverade
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats och för att analysera vår trafik.